OTP Bank majoreaza capitalul filialei din Romania cu 18,6 mil. euro

Autor: Crenguta Nicolae Postat la 17 noiembrie 2010 43 afişări

Banca ungara OTP Bank a majorat capitalul OTP Bank Romania cu 80 de milioane de lei (18,6 milioane de euro), conform unei informari depuse miercuri de banca la Bursa din Budapesta.

Majorarea de capital, inregistrata la Registrul Comertului la 16 noiembrie, creste capitalul social al bancii romanesti la 542,9 milioane de lei (aproape 126 milioane de euro). Precedenta operatiune de acest fel a avut loc in ianuarie, cand capitalul social a crescut cu 30 de milioane de lei, la 462,90 milioane de lei.

In prima jumatate a anului, costul riscului s-a triplat pentru OTP Bank Romania, ceea ce a dus la pierderi de 2,1 miliarde de forinti (7,5 milioane de euro), fata de un profit de 561 de milioane de forinti in prima jumatate a lui 2009, conform raportului semestrial al grupului, care prevedea ca "peisajul macroeconomic dificil din Romania creste riscul unor viitoare dezechilibre". Provizioanele au crescut in acelasi interval de la 1,98 miliarde la 6,36 miliarde de forinti, iar ponderea creditelor restante la plata cu peste 90 de zile in volumul brut al creditelor a crescut de la 1,9% la 8,4%.

Cu ocazia testului de stres bancar derulat in vara la nivelul a 91 de banci din UE, OTP Bank s-a situat insa mult peste pragul minim de solvabilitate fixat de UE la 6% (este vorba de raportul intre capitalul propriu de rang I si valoarea totala a activelor). In cazul unui scenariu negativ, in care criza financiara continua, solvabilitatea definita astfel ar fi de 16,2% la sfarsitul lui 2011.

OTP Bank Romania este controlata de grupul bancar ungar OTP (peste 99,99%), o cota sub 0,1% fiind detinuta de Merkantil Bank. OTP Bank ofera servicii universale in Ungaria, Romania, Muntenegru, Croatia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia si Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de aproape 1.500 de unitati, prin intermediul retelei de ATM-uri si prin sistemul de canale electronice.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/otp-bank-majoreaza-capitalul-filialei-din-romania-cu-18-6-mil-euro-7725426
7725426
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.