OSCE incearca sa arbitreze intre Rusia si Georgia

Postat la 05 decembrie 2010 17 afişări

Cele 56 de state din cadrul Organizatiei pentru Cooperare si Securitate in Europa (OSCE), care si-au trimis oficialii in Kazahstan pentru primul lor summit dupa 11 ani, nu au reusit in aceasta saptamana sa adopte un plan de actiune pentru consolidarea organizatiei si au semnat doar o searbada "Declaratie de la Astana".

Unul dintre dosarele problematice de la summitul din Astana, capitala Kazahstanului, este integritatea teritoriala a Georgiei, ceea ce a iritat delegatia rusa prezenta la reuniune. Rusia avertizase ca se va opune oricarui document care recunoaste integritatea teritoriala a Georgiei, in conditiile in care Moscova a recunoscut independenta a doua regiuni separatiste georgiene in urma razboiului din august 2008.

Reprezentantul Rusiei - care sustine regimul din Transnistria si care este in centrul conflictului din Georgia - a apreciat la randul sau ca "a facut totul" pentru a fi obtinut un consens privind un plan de actiune, dar considera ca acest esec este datorat "abordarii ideologice" (a se citi retinerilor fata de politica externa a Rusiei) din partea anumitor state.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
diplomatie,
politic,
OSCE,
Kazahstan,
Rusia,
Georgia
/actualitate/osce-incearca-sa-arbitreze-intre-rusia-si-georgia-7778675
7778675
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.