Ordonanţa privind noile ajutoare de încălzire, adoptată de Senat

Postat la 12 octombrie 2011 49 afişări

Senatorii au adoptat, miercuri, cu 51 de voturi "pentru" şi 49 de voturi "împotrivă", OUG privind noile ajutoare pentru încălzirea locuinţei, textul urmând să fie trimis Camerei Deputaţilor în forma Guvernului.

Ordonanţa stabileşte noile cuantumuri ale ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei, după decizia Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale privind eliminarea subvenţiei de la bugetul de stat la preţul gigacaloriei. Textul Guvernului prevede acordarea de ajutoare de la bugetul de stat pentru familiile cu venituri pe membru între 155 lei/lună (90% din contravaloarea energiei termice consumate lunar) până la 786 lei/lună (10%). În cazul persoanelor singure care realizează venituri între 155 şi 786 lei lunar, compensarea creşte cu câte 10 procente pentru fiecare treaptă. De asemenea, persoanele singure cu venituri lunare între 786 şi 1.082 de lei beneficiază de un ajutor de la stat de 10% pentru plata facturii energiei termice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
senat,
ajutoare,
incalzire
/actualitate/ordonanta-privind-noile-ajutoare-de-incalzire-adoptata-de-senat-8859598
8859598
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.