Orban: Ţinta de absorbţie fondurilor UE în 2012 rămâne de 6 miliarde de euro

Postat la 06 aprilie 2012 10 afişări

Ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, afirmă, într-un interviu pentru Pro Tv, că ţinta de absorbţie a fondurilor UE pe 2012 rămâne de 6 miliarde de euro, din care 3,5 miliarde pe politica de coeziune, remarcând însă că pe primul trimestru sumele absorbite real "nu sunt foarte mari".

"Ţinta rămâne, în continuare, 6 miliarde de euro, din care 3,5 mld. euro pe politica de coeziune. Este adevărat că în primul trimestru sumele absorbite real nu sunt foarte mari, dar, pe de altă parte, deja au fost transmise Comisiei Europene cereri de rambursare a căror sumă reprezintă pe întreg procesul peste 8%", a declarat Orban. El a admis că "este un progres limitat" şi că "sunt paşi mici", dar şi-a exprimat speranţa că pas cu pas România va reuşi să atingă obiectivul de a avea o rată de absorbţie pe zona de coeziune de cel puţin 20%.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/orban-tinta-de-absorbtie-fondurilor-ue-in-2012-ramane-de-6-miliarde-de-euro-9484769
9484769
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.