Orban: Suspendarea şedinţei Camerei nu are legătură cu cazul Marko Attila. Votul va avea loc săptămâna viitoare

Autor: Alina Novaceanu Postat la 08 aprilie 2015 25 afişări

Liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, după ce şedinţa Camerei a fost suspendată din lipsă de cvorum, că acest lucru nu are legătură cu cererea DNA referitoare la Marko Attila, cazul urmând să fie tranşat săptămâna viitoare şi că era obligaţia majorităţii să asigure cvorumul.

El a spus că era obligaţia majorităţii parlamentare de a asigura cvorumul deoarece deţine peste 60% din mandatele în Parlament şi că "este evident că a existat o înţelegere" a majorităţii să nu se lucreze pentru că suma forfetară a fost dată deputaţilor de marţi.

"Era obligaţia majorităţii parlamentare de a asigura cvorumul, deţine peste 60%. Din grupul PNL au fost prezenţi peste 45 de deputaţi, în timp ce din majoritatea parlamentară nu au fost nici 20. Este evident că a fost o înţelegere tacită la nivelul conducerii PSD şi a celorlalte formaţiuni din majoritatea parlamentară să nu se lucreze astăzi. Nu are legătură cu Marko Atitla", a afirmat Orban.

El a spus că trebuie întrebaţi cei din majoritate ce înţelegere au de a nu lucra miercuri, dar nu are legătură cu cazul Marko Attila.

"Ieri (marţi-n.r.), când a fost vorba de modificarea legii Statutului deputaţilor şi senatorilor, a fost prezenţă. Se vede din decizia care a fost luată că suma forfetară s-a dat ieri şi nu astăzi. Dacă voiau să-şi ţină oamenii din majoritate se dădeau astăzi. Puteţi să cerereţi listele şi să vedeţi câţi sunt prezenţi. Dar nu vreau să fac o dezbatere politică, este Paştele", a adăugat Orban.

El a mai spus că oricum se va face votul cu bile asupra cererii DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive a lui Marko Attila săptămâna viitoare, dacă nu va veni până atunci demisia acestuia în original sau cu semnătură electronică.

"Oricum se va face acel vot cu bile dacă până săptămâna viitoare nu va veni demisia în original sau cu semnătură electronică, vom dezbate şi vom vota solicitarea. El şi-a trimis demisia, problema este că nu este în original. Din discuţia cu reprezentanţii UDMR, aceştia au garantat că vor aduce demisia scrisă, astfel încât să fie legală. Nu s-a răzgândit. Oricum e clar că, dacă nu va veni demisia scrisă, va fi vot", a mai arătat Orban.

Şedinţa Camerei Deputaţilor a fost suspendată, miercuri, din lipsă de cvorum.

Deputaţii urmau să dea un vot cu bile în cazul cererii DNA de încuviinţare a arestării preventive a lui Marko Attila, deoarece cererea de demisie a acestuia nu a fost depusă la Cameră în original.

Săptămâna trecută, Camera Deputaţilor a amânat votul la cererea de arestare preventivă a lui Marko Attila după ce la Biroul Permanent a fost depusă cererea de demisie a acestuia, dar aceasta nu a putut fi luată în considerare deoarece nu era depusă în original.

Zgonea a spus atunci că se aşteaptă demisia în original a lui Marko Attila, în caz contrar urmând să se dea vot la raportul Comisiei privind cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
ORBAN,
CAMERĂ,
ŞEDINŢĂ
/actualitate/orban-suspendarea-sedintei-camerei-nu-are-legatura-cu-cazul-marko-attila-votul-va-avea-loc-saptamana-viitoare-14112446
14112446
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.