Orban: Suntem într-un moment de cumpănă. Premierul cere amenzi drastice

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 octombrie 2020 51 afişări

Premierul Ludovic Orban spune că România se află într-un moment „de cumpănă, de inflexiune”, după ce autorităţile au anunţat miercuri că au fost înregistrate 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV - 2 (COVID – 19) în ultimele 24 de ore.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creşterea numărului de cazuri, dar ca să reuşim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituţiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecţie, în informarea constantă şi corectă a cetăţenilor despre evoluţia pandemiei să fie mobilizate la maxim şi mai ales să direcţionăm toate resursele umane pe care le avem şi toate acţiunile le care întreprindem, inclusiv controalele, către acele zone unde rata de răspândire este mai mare şi unde există risc mai mare de răspândire”, a declarat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de Guvern.

Premierul spune că cele mai multe persoane s-au infectat la evenimentele private, motiv pentru care acestea vor fi interzise 30 de zile.

„Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunţi de 200-250-300-500 de persoane, botezuri şi alte petreceri care au încălcat drastic, iar acest lucru s-a şi văzut”, precizează Orban.

El i-a cerut ministrului de Interne, Marcel Vela, ca poliţiştii să dea „amenzi drastice” unde constată încălcarea regulilor.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
novid 19,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.