Orban: Prefer să izolăm virusul, decât să ajungem în situaţia să-i izolăm românii sau să fim izolaţi

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 09 iulie 2020 95 afişări

Orban: Prefer să izolăm virusul, decât să ajungem în situaţia să-i izolăm românii sau să fim izolaţi

Prefer să izolăm virusul decât să ajungem în situaţia să-i izolăm românii sau să fim izolaţi, a spus, joi, premierul Ludovic Orban. El le-a cerut miniştrilor implicaţi în lupta cu coronavirusul să se mobilizeze şi să  utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate.

„Transmit un mesaj foarte serios. Creşterea numărului de cazuri, de persoane diagnosticate pozitiv trebuie să ne pună în gardă. Vă solicit să sunaţi mobilizare generală. Toate mininisterele implicate trebuie să fie mobilizate la maxaximum şi să utilizeze toate instrumentele pentru a putea reduce numărul de persoane infectate. Marea majoritate a cetăţenilor sunt corecţi, respectă regulile. Din păcate avem o sumă de agenţi economici, instituţii şi cetăţeni care, poate şi datorită unei campanii de o agresivitate fără precedent de negare a virusului şi de nesocotire a pericolului, au ajuns în situaţia de a ignora. Vă cer să fiţi fără milă faţă de cei care încalcă legea”, a declarat la începutul şedinţei de guvern Ludovic Orban.

El a mai spus că toate instituţiile cu funcţii de control trebuie să fie în teren şi „să controleze la sânge, să dicteze toate sancţiunile legale împotriva celor care încalcă regulile”.

„În acest moment, prioritate zero e controlul respectării normelor de protecţie sanitară. (...) Prefer să izolăm virusul, decât să ajungem în situaţia să-i izolăm românii sau să fim izolaţi”, a mai spus premierul.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, joi, un nou record în ceea ce priveşte numărul de cazuri înregistrat în 24 de ore: 614.

Potrivit GCS, până joi, pe teritoriul României, au fost confirmate 30.789 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 22.574 au fost externate, dintre care 20.969 de pacienţi vindecaţi şi 1.605 de pacienţi asimptomatici, externaţi la 10 zile după depistare.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
covid 19,
controale

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.