Orban: Nu putem accepta să fie afectate competenţele constituţionale ale premierului

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 20 aprilie 2021 27 afişări

Suntem de acord cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate competenţele constituţionale ale premierului, spune preşedintele PNL, Ludovic Orban, după ce USR PUS a anunţat că va cere „nişte acte adiţionale" legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Orban: Nu putem accepta să fie afectate competenţele constituţionale ale premierului

„Evident suntem de acord cu orice dialog, cu orice evaluare până la punctul în care nu putem accepta să fie afectate atribuţiile, competenţele constituţionale. Nu putem schimba Constituţia. În ultimă instanţă, cel care decide dacă un ministru poate sau nu continua, sigur, după o confruntare a argumentelor în cadrul coaliţiei (...), decizia aparţine premierului şi la decizie participă şi preşedintele României”, spune Ludovic Orban.

De asemenea, el a respins varianta ca şi prim-ministrul să fie evaluat.

„Nu mai vreau să intru în... Nu e nimic stipulat. Asta e o chestiune de evaluare care e firească. Premierul participă la şedinţele Coaliţiei, conduce şedinţele Guvernului... Asta e aşa, hai să dechidem un nou subiect”, conchide liderul liberal.

USR PLUS ar putea renunţa în anumite condiţii la solicitarea ca Florin Cîţu să nu mai fie premier, declara liderul deputaţilor USR PLUS, Ionuţ Moşteanu.

Moşteanu spunea, într-un interviu la RFI, că s-ar impune „nişte acte adiţionale" la protocolul de funcţionare a coaliţiei, legate în special de modul de demitere a unui ministru.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
premier,
coaliţie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.