Orban, întâlnire cu reprezentanţi din Energie: Sectorul este de o importanţă majoră pentru economie

Autor: Laura Buciu Postat la 12 februarie 2021 30 afişări

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, s-a întâlnit, vineri, cu reprezentanţi din FederaţiaAsociaţiilor Companiilor de Utilităţi din Energie, afirmând că guvernul pe care l-a condus a alocat fonduri prin POIM, iar actualul guvern va deschide apeluri pe exerciţiul financiar 2021-2027.

Orban, întâlnire cu reprezentanţi din Energie: Sectorul este de o importanţă majoră pentru economie

Orban a spus că sectorul energetic este de o importanţă majoră pentru economia naţională, iar dezvoltarea, extinderea reţelelor de gaze, precum şi distribuţia de gaze naturale sunt tratate cu prioritate.

Potrivit liderului PNL, anul trecut, guvernul pe care l-a condus a alocat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM), un miliard de euro pentru extinderea reţelei de gaz din România.

„Primul apel de 200 milioane euro al acestui program, ce susţine comunităţile locale în finanţarea proiectelor de investiţii de înfiinţare de distribuţii de gaz, a avut deja loc în luna decembrie”, susţine preşedintele Camerei Deputaţilor.

Orban afirmă că Guvernul actual va deschide următoarele apeluri pentru restul de 800 de milioane euro din bugetul UE, pe exerciţiul financiar 2021-2027.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
energie,
economie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.