Orban, despre Cîţu: Este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ

Autor: Gabriel Pecheanu Postat la 14 septembrie 2021 35 afişări

Liderul PNL, Ludovic Orban, spune, marţi, că Parlamentul a îmbunătăţit proiectul legii consumatorului vulnerabil, pentru că termenul de aplicare din proiectul guvernului era 1 septembrie 2022: „Culmea e că vine premierul şi mă ceartă pe mine... Culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ”.

Orban, despre Cîţu: Este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ

„Dacă stăteam după răspunsul guvernului, aşteptam până în 2022 să aplicăm Legea consumatorului vulnerabil. Proiectul de lege aprobat în şedinţa de guvern prevedea ca termenul de aplicare a legii să fie 1 septembrie 2022. Noi în Parlament am aplicat termenul şi se aplică din iarna asta. Culmea e că vine premierul şi mă ceartă pe mine, preşedintele Camerei Deputaţilor, că nu grăbim adoptarea legii şi că nu adoptăm măsurile, în condiţiile în care ei, în guvern, au stabilit că se aplică de la 1 septembrie 2022. Este culmea perfidiei şi chiar lipsei de bun simţ”, spune Ludovic Orban în şedinţa PNL Ialomiţa, în timp ce îşi prezenta moţiunea cu care se prezintă la congresul din 25 septembrie.

El apreciază că legea „a ieşit mai bună din Parlament decât proiectul guvernului”.

„La ora actuală toate companiile se confruntă cu o pierdere a competitivităţii care se datorează cu o creştere dramatică a preţului la energie electrică şi la gaze. Consumatorul casnic încă nu simte creşterea preţurilor la energie electrică şi la gaze, mai ales la energia electrică, dar companiile simt deja”, adaugă Orban.

Premierul Florin Cîţu declara pe 6 eptembrie că este pregătit să îşi asume răspunderea pe Legea consumatorului vulnerabil, în cazul în care Parlamentul României nu aprobă această lege într-o săptămână.

Legea consumatorului vulnerabil a fost adoptată pe 7 septembrie în Parlament.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
orban,
cîţu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.