Orban anunţă când se va decide soarta şcolilor din Bucureşti

Postat la 19 octombrie 2020 120 afişări

Orban anunţă când se va decide soarta şcolilor din Bucureşti

Orban: Aprobăm marţi OUG pentru a asigura 75 % din salariu pentru un părinte care să stea acasă, cu copilul

Anisie: În Bucureşti, cel mai probabil, de marţi, vor fi suspendate cursurile faţă în faţă, dar vor continua în sistem online. Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va stabili când s-a atins pragul de 3% şi măsurile care trebuie luate

„Noi avem o ordonanţă de urgenţă în curs de adoptare, pe care am dezbătut-o în primele ture şi pe care o vom adopta săptămâna viitoare marţi, sau miercuri care va avea prevederi clare legate de asigurarea a 75 % din salariu pentru un părinte care să stea acasă, cu copilul în cazul în care se organizează învăţământul în sistem online”, a spus Ludovic Orban pe Facebook.

„Intrarea în vigoare a măsurilor aferente depăşirii pragului de 3 la mie se face după ce Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă va face constatarea depăşirii pragului şi implicit va anunţa măsurile”, a continuat premierul.

„Fiindcă am văzut că aţi pomenit că Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă va lua măsuri în acest sens, există un ordin al Ministerului Învăţământului şi Ministerul Sănătăţii, ei decid închiderea şcolilor. Noi decidem doar inserarea într-un scenariu sau altul, galben sau roşu”, a declarat Gheorghe Cojanu, prefectul Capitalei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.o

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bucuresti,
anunt,
scoli

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.