Oraşul din Romania sufocat de COVID, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cere carantinarea totală a oraşului

Autor: Laura Buciu Postat la 11 noiembrie 2020 466 afişări

Direcţia de Sănătate Publică Sibiu a transmis, miercuri, Institutului Naţional de Sănătate Publică o cerere de carantinare a mai multor localităţi din judeţul Sibiu, inclusiv a municipiului Sibiu, unde rata de infectare a depăşit 11 la mie.

Oraşul din Romania sufocat de COVID, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă cere carantinarea totală a oraşului

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, Gabriel Budescu, a declarat, miercuri, în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că s-a făcut o analiză de risc ce a fost transmisă INSP.

„DSP a făcut o analiză de risc pentru anumite localităţi din judeţul Sibiu şi a trimis-o la Institutul Naţional de Sănătate Publică pentru a primi un aviz. În momentul în care vom primi acel aviz, sigur că da, vom trece la aplicarea acelor măsuri. (...) Da, se propune carantinarea unor localităţi din judeţul Sibiu (...) inclusiv a municipiului Sibiu”, a spus Budescu.

Analiza trimisă la INSP va fi analizată, urmând să se dea un aviz pentru a se pune în aplicare eventuala carantinare.

„Decizia (de carantinare – n.r.) nu ne aparţine nouă, ci aparţine comandatului acţiunii, respectiv DSU. (...) Vă daţi seama că luăm în calcul acest lucru şi specialiştii în sănătate publică vor găsi cele mai bune metode pentru a preîntâmpina această evoluţie fulminantă la Sibiu. Da, carantinarea este una dintre opţiuni, numai că nu o vom lua noi aici”, a spus subprefectul Sibiului, Rareş Macrea.

Judeţul Sibiu a depăşit incidenţa de infectare 7 la mia de locuitori, conform situaţiei cumulate a cazurilor în ultimele 14 zile, având, miercuri, o rată de 7,19 la mie. Municipiul Sibiu are o rată de infectare de 11,18 la mie.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
carantină,
cjsu,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.