Optimism moderat în asigurări: creştere de o singură cifră în 2013

Autor: Anelis Baciu Postat la 10 ianuarie 2013 12 afişări

Industria de asigurări ar putea creşte anul acesta, dar avansul va fi unul moderat, puţine prognoze indicând un ritm de creştere de două cifre, arată estimările jucătorilor din piaţă.

Industria de asigurări ar putea creşte anul acesta, dar avansul va fi unul moderat, puţine prognoze indicând un ritm de creştere de două cifre, arată estimările jucătorilor din piaţă.

Efectele crizei financiare care au subţiat puternic volumul subscrierilor asigurătorilor locali şi au determinat scăderi care au sărit de o cifră în ultimii patru ani s-au calmat, lăsând loc de respiro industriei asigurărilor în 2012 şi unei posibile reveniri a ritmului de creştere. Astfel, în următoarele 12 luni ne putem aştepa la un avans al primelor subscrise la nivelul pieţei de 5 până la 10%, cea mai optimistă perspectivă indicând totuşi o creştere de 15%.

Unele companii de asigurări sunt însă mai optimiste în ceea ce priveşte creşterea afacerilor proprii comparativ

cu întreaga piaţă şi şi-au bugetat afaceri mai mari cu două cifre decât în 2012. Industria asigurărilor ajungea la 6,2 miliarde de lei după primele nouă luni de anul trecut, în creş­tere cu 1,4%.

Structura pieţei nu va cunoaşte modificări semnificative în perioada următoare, iar asigurările de locuinţe, property şi auto vor domina portofoliile companiilor, însă se anticipează şi o uşoară creştere a subscrierilor pe clasa asigurărilor de viaţă, marii jucători anunţându-şi intenţia consoli­dării poziţilor pe această nişă.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
asigurări
/actualitate/optimism-moderat-in-asigurari-crestere-de-o-singura-cifra-in-2013-10448371
10448371
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.