Opt tineri suspectaţi de fraude informatice, audiaţi după ce ar fi înşelat peste 200 de persoane

Postat la 21 februarie 2012 12 afişări

Opt tineri suspectaţi de fraude informatice au fost audiaţi, luni, de poliţişti şi un procuror, după ce la locuinţele lor au fost efectuate 16 percheziţii, aceştia fiind suspectaţi că organizau licitaţii false pe internet şi că au înşelat, în acest mod, peste 200 de persoane.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Teleorman, la descinderi au participat 45 de poliţişti şi opt grupe de intervenţie rapidă, iar în urma percheziţiilor au fost ridicate, în vederea cercetărilor, calculatoare personale, laptop-uri şi medii de stocare electronică a informaţiilor. "Poliţişti din cadrul SCCO Teleorman şi procurori DIICOT - Serviciul Teritorial Teleorman, beneficiind de sprijinul logistic şi uman al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman şi BCCO Bucureşti, au efectuat 16 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Teleorman şi în municipiul Bucureşti, acţiunea vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în comiterea de înşelăciuni prin reţeaua internet. La sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Teleorman au fost conduse opt persoane pentru audieri, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Teleorman, comisar Adrian Ilicea.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fraude,
hackeri,
suspecti,
inselaciune
/actualitate/opt-tineri-suspectati-de-fraude-informatice-audiati-dupa-ce-ar-fi-inselat-peste-200-de-persoane-9252698
9252698
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.