Opt lucruri la care trebuie să renunţi pentru a avea succes şi să devii miliardar

Autor: Ioana Matei Postat la 20 iunie 2017 3491 afişări

Să te transformi în miliardar nu este deloc uşor: este nevoie de disciplină, concentrare şi un set de valori cheie care să vă ghideze printre emoţii şi stresul luptei zilnice. Este mult prea uşor să fii deviat de cea mai nouă strategie pentru succes - precum social media, digital marketing sau automatizarea vânzărilor. Există riscul de a urmări aceste tactici una după cealaltă, sperând că într-un final te vei îmbogăţi datorită uneia dintre acestea. Când aceasta nu funcţionează însă, tendinţa este să o dai la o parte şi adopţi una nouă - apoi ciclul se repetă, iar ideea de a deveni miliardar se îndepărtează

Opt lucruri la care trebuie să renunţi pentru a avea succes şi să devii miliardar

 

Unul dintre lucrurile pe care oamenii de succes le ştiu este că să ajungi în faţă ţine atât de lucrurile pe care le faci, cât şi de cele pe care nu le faci. Iată cele opt lucruri la  care trebuie să renunţi ca să ai succes: 

 

1. Să nu-ţi asumi responsabilitatea pentru acţiunile tale - tot ceea ce facem are consecinţe, iar câteodată acestea sunt bune, altădată din acestea rezultă regrete. Acţiunile au rezultate. Acesta este adevărul universal, care nu poate fi schimbat. Veţi primi totdeauna rezultate în funcţie de activitatea pe care o aveţi. Trebuie să credeţi că ceea ce faceţi poate să aducă o diferenţă. Munca grea contează. Un cuvânt bun contează. Candoarea, responsabilitatea personală, corectitudinea - toate contează. Stilul de viaţă pe care îl aveţi determină în cele din urmă cât de bogat şi de succes deveniţi. Asiguraţi-vă că faceţi lucrurile potrivite. 

 

2. Nu trebuie să fiţi o persoană care pretinde că le ştie pe toate. Ascultaţi oamenii - nu vă întrerupeţi angajaţii sau clienţii. Nu vă daţi ochii peste cap  atunci când aşteptaţi ca persoana care vorbeşte să termine - acest lucru este egoist.Dacă veţi asculta suficient de mult veţi auzi poate afirmaţii cu adevărat importante care vă vor ajuta să reuşiţi.

 

3. Nu vă mai plângeţi: opriţi-vă din a fi persoana care vrea să ajute pe toată lumea să ţină picioarele pe pământ. Este doar o scuză pentru a vă plânge şi a fi nenecesar de negativ. Nimănui nu îi place un plângăcios. 

 

4. Nu vă aşteptaţi ca viaţa să fie corectă - opriţi-vă din a crede că sunteţi singurul căruia i se întâmplă lucuri neplăcute. Nu vi se întâmplă lucruri mai neplăcute decât altora. Multe dintre lucrurile pe care le numim nedrepte sunt rezultatul unor decizii făcute în trecut. Luăm decizii riscante şi ne plângem de nedreptate atunci când pariul nostru are succes. 

 

5. Nu urmaţi mulţimea - idioţii fac lucruri stupide - câteodată mai multe persoane fac acelaşi lucru greşit împreună; s-ar putea să vă lipsească dacă nu procedaţi şi voi la fel. De multe ori, industria în care activaţi se îndreaptă spre o direcţie bună şi pare sigur să urmaţi liderul - dar înainte de a ajunge la măreţie, ajungeţi la resturile tuturor din industrie care vor să ajungă la linia de sosire primii.

Luaţi-vă timp pentru a evolua în propriul mod. 

 

6. Îngropaţi-vă capul în nisip - succesul nu înseamnă că trebuie să fiţi perfecţi sau nici măcar pe aproape de perfecţiune - trebuie să fiţi sinceri în legătură cu greşelile voastre şi să învăţaţi din rezultatele obţinute. Nu vă face bine să pretindeţi că aveţi mai mult succes decât aveţi de fapt. Vă împiedică din a face lucrurile care să vă ajute să vă atingeţi scopurile. 

Să te transformi în miliardar nu înseamnă să ai o idee grozavă şi să o execuţi. Este nevoie de paşi mici pentru îmbunătăţire continuă. Când sunteţi pe drumul cel bun, evoluaţi. Când greşiţi, schimbaţi cursul şi mergeţi mai departe.

 

7. Nu îi invinovăţiţi pe ceilalţi pentru greşelile voastre - aceasta este una dintre cele mai importante lecţii pe care trebuie să le învăţaţi. Veţi face multe greşeli dacă încercaţi să faceţi ceva remarcabil. Îi veţi răni pe oameni, veţi crea dezamăgire şi cauza confuzie şi haos. Cea mai bună modalitate de a îndrepta aceste lucruri este să vă cereţi scuze. 

 

8. Imaturitatea - trebuie să fiţi rezistenţi dacă vreţi să câştigaţi în viaţă. Acest lucru înseamnă că veţi fi lovit când vă aşteptaţi cel mai puţin şi că trebuie să vă ridicaţi - de aceea trebuie să vă maturizaţi. În loc să vă simţiţi ofensaţi, insultaţi sau neînţeleşi, trebuie să vă concentraţi pe dramele reale. Le veţi cunoaşte atunci când le veţi vedea. Doar copiii mari se plâng. 

 

Sursa: CNBC

 

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.