Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Domnu’, domnu’…, domnul Ponta, un taxi... nu? Băi, sărăntocule!

Postat la 20 septembrie 2012 7 afişări

De peste o lună Ziarul Financiar scrie în cazul japonezei ucise la Otopeni despre sistemul de taximetrie practicat la aeroport, unde sub ochii administraţiei aeroportului şi, de ce nu, ai Ministerului Transporturilor se desfăşoară pur şi simplu un "jaf cetăţenesc".

Dacă vrei să iei taxiul din terminalul sosiri, plăteşti un preţ de 3,5 lei pe kilometru, aproape triplu faţă de tariful din oraş, iar nimărul taximetrelor care operează este limitat. Pe platformă niciun taxi de oraş nu poate veni. La acest lucru se adaugă agresivitatea celor care operează acolo. Totul se desfăşoară sub ochii administraţiei aerportului, şi nu de ieri-de azi, ci de ani buni.

De la izbucnirea scandalului cu japoneza, pentru situaţia din aeroport nu a plătit decât directorul general care fusese numit cu două luni înainte. Oricum el a coborât o treaptă, preluând funcţia de director economic. În rest, lucrurile sunt ca înainte, iar taxiurile cu 3,5 lei operează în continuare. Pentru ZF, un ziar care se adresează managerilor, factorilor de decizie, ban­cherilor, avocaţilor, res­pectiv cei care au venituri ridicate, acest subiect ar putea părea neimportant, având în vedere că cei mai mulţi dintre ei îşi fac transferul la aeroport cu maşina personală sau de serviciu. Ne-am dus mai departe, întrebând constant auto­rităţile, pe primul-ministru şi pe ministrul transporturilor ce au rezolvat în acest caz cu taxiurile, pentru că acest caz este simptomatic cu privire la modul cum este condusă această ţară de la Palatul Victoria, sau de la alte palate. Ghinionul lui Victor Ponta este că s-a nimerit să fie prim-ministru când a fost ucisă japoneza şi a revenit în atenţie situaţia taxiurilor de la Otopeni. El plăteşte pentru ceea ce nu au făcut predecesorii săi, Emil Boc, Călin Popescu-Tăriceanu, Mihai Răzvan Ungureanu şi chiar Adrian Năstase.

Cititi mai multe pe zf.ro/opinii

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
opinie,
otopeni,
cristian hostiuc,
ponta,
japoneza
/actualitate/opinie-cristian-hostiuc-zf-domnu-domnu-domnul-ponta-un-taxi-nu-bai-sarantocule-10099254
10099254
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.