Operatiunile aeriene continua deasupra Libiei. Fortele lui Kadhafi bombardeaza orasul Misrata

Postat la 20 martie 2011 11 afişări

Operatiunile aeriene continuau duminica deasupra Libiei in cadrul coalitiei internationale. Fortele loiale liderului libian Muammar Kahdafi bombardeaza orasul Misrata folosind tancuri, artilerie si tunuri, a declarat un martor ocular citat de CNN.

Operatiunea a inceput sambata cu survolarea teritoriului libian de catre avioane de vanatoare Rafale si Mirage 2000, care au distrus mai multe blindate ale fortelor loiale lui Kadhafi.

15.30 - Coalitia va ataca liniile de aprovizionare ale fortelor lui Kadhafi

Urmatoarea etapa a raidurilor coalitiei impotriva fortelor lui Muammar Kadhafi va consta in atacarea liniilor de alimentare pentru limitarea capacitatilor de lupta ale acestora, a declarat duminica seful Statului Major interarme al SUA, amiralul Michael Mullen.

El a precizat pentru CNN ca nu este insa vorba despre indepartarea de la putere a lui Kadhafi.Prima faza a atacurilor aeriene desfasurate impotriva Libiei este "un succes" si a permis instaurarea unei zone de interdictie aeriana, a declarat duminica amiralul Michael Mullen pentru postul de televiziune ABC. Atacurile aeriene desfasurate sambata cu ajutorul avioanelor franceze si britanice dar si salva de peste 110 rachete de croaziera "au fost un succes pana in prezent", a adaugat el.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Libia,
atac. razboi,
Kadhafi,
Misrata
/actualitate/operatiunile-aeriene-continua-deasupra-libiei-fortele-lui-kadhafi-bombardeaza-orasul-misrata-8078813
8078813
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.