ONU, autorizată să ancheteze în trei locuri în care s-ar fi utilizat armament chimic în Siria

Postat la 01 august 2013 36 afişări

Reprezentanţi ONU vor merge în Siria să ancheteze în trei locuri în care s-a raportat o utilizare a unor arme chimice, a anunţat organizaţia miercuri.

ONU, autorizată să ancheteze în trei locuri în care s-ar fi utilizat armament chimic în Siria

 "Misiunea va pleca în Siria imediat ce va fi posibil, cu scopul de a ancheta în mod simultan în trei locuri unde a fost semnalată utilizarea unor arme chimice", a declarat Martin Nesirky, un purtător de cuvânt al ONU.

Vestea apare după ce un acord a fost obţinut săptămâna trecută de către doi emisari din partea Damascului. Siria a blocat până în prezent toate solicitările ONU de anchetare.

Potrivit unui diplomat, anchetatorii, conduşi de suedezul Ake Sellstrom, sunt pe cale să se reunească în Europa şi ar putea să plece în Siria săptămâna viitoare.

ONU a precizat că Siria, Franţa, Marea Britanie şi Statele Unite i-au semnalat 13 atacuri cu armament chimic de la începutul conflictului, care durează de 28 de luni.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/onu-autorizata-sa-ancheteze-in-trei-locuri-in-care-s-ar-fi-utilizat-armament-chimic-in-siria-11189893
11189893
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.