OMS: Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul

Autor: Andreea Tobias Postat la 14 ianuarie 2021 36 afişări

Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul, având în vedere felul în care se răspândeşte noul coronavirus, mai ales în emisfera nordică, atrage atenţia Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

OMS: Al doilea an pandemic ar putea fi mai dur decât primul

„Am intrat în al doilea an, care ar putea fi mai dur, având în vedere dinamica transmiterii şi unele problemele pe care le vedem”, a declarat Mike Ryan, oficial OMS pentru situaţii de urgenţă, citat de Reuters.

Bilanţul mondial al morţilor se apropie de 2 milioane de persoane de când a început pandemia, cu 91,5 milioane de persoane infectate.

OMS, în ultima actualizare epidemiologică, a declarat că după două săptămâni cu mai puţine cazuri raportate, s-au înregistrat săptămâna trecută aproximativ cinci milioane de cazuri noi, cel mai probabil pentru că oamenii au lăsat garda jos cu ocazia vacanţei de iarnă.

„Cu siguranţă în emisfera nordică, în special în Europa şi America de Nord, am văzut un fel de furtună perfectă a sezonului - frig, oameni care stau în spaţii interne, un amestec social crescut şi o combinaţie de factori care a condus la o transmitere majoră în multe ţări”, a spus Ryan.

La rândul ei, Maria Van Kerkhove, directorul tehnic al OMS pentru COVID-19, a avertizat: „După sărbători, în unele ţări situaţia se va agrava mult înainte de a se îmbunătăţi”.

Pe fondul temerilor cu privire la varianta mai contagioasă a coronavirusului detectată pentru prima dată în Marea Britanie, extinsă acum în lume, guvernele din toată Europa au anunţat restricţii mai severe şi mai lungi. Aceasta includ telemunca şi închiderea magazinelor în Elveţia, o stare de urgenţă extinsă în Italia şi restricţii în Germania pentru reducerea contactelor între persoane.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oms,
avertisment,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.