OMS a anunţat când va fi publicat raportul anchetei despre originile Covid: ”Avem îngrijorări cu privire la modul în care au fost comunicate primele rezultate”

Postat la 05 martie 2021 94 afişări

OMS a anunţat când va fi publicat raportul anchetei despre originile Covid: ”Avem îngrijorări cu privire la modul în care au fost comunicate primele rezultate”

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) trimisă la Wuhan pentru a investiga originile Covid va publica raportul în săptămâna care începe pe15 martie.

Directorul OMS a promis că statele membre vor primi primele raportul „înainte ca aceasta să fie publicată.” Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a cerut joi Beijingului să arate „transparenţă”.

Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) trimisă la Wuhan, China în ianuarie pentru a investiga originile pandemiei Covid-19 va publica raportul în săptămâna care începe pe15 martie, se arată în raport notează Le Figaro.

"Echipa lucrează la raportul final, precum şi la un rezumat, despre care înţelegem că va fi publicat simultan în timpul săptămânii care începe pe 15 martie. Ştiu că multe ţări membre sunt dornice să vadă raportul. Şi eu bineînţeles," a declarat directorul general OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus vineri, 5 martie.

El a promis că statele membre vor primi primele raportul „înainte ca aceasta să fie publicat.”

Purtătorul de cuvânt al diplomaţiei americane, Ned Price, a cerut joi  Beijingului să arate „transparenţă”.

„Ceea ce am indicat în mod clar de câteva săptămâni este că avem profunde îngrijorări cu privire la modul în care au fost comunicate primele rezultate ale echipei de anchetă Covid-19 şi întrebări despre procesul de bază pentru a obţine aceste rezultate”, a spus el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
raport,
publicare,
oms

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.