Omniasig a scăzut în primele nouă luni cu 14,5%

Autor: Ana Raduta Postat la 24 noiembrie 2011 6 afişări

Compania Omniasig Vienna Insurance Group a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2011 un volum de prime brute subscrise de 618,34 milioane de lei. Acest rezultat reprezintă o uşoară scădere, de 14,52%, faţă de perioada similară a anului 2010. Valoarea daunelor plătite în această perioadă a fost de 449,3 milioane de lei.

Asigurările auto deţin în continuare ponderea cea mai mare în portofoliul companiei, respectiv de 75%. Dintre acestea, linia asigurărilor facultative casco a continuat în acest interval să se contracte, valoarea primelor brute subscrise fiind cu 34% mai mică decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 233,2 milioane de lei. în consecinţă, şi daunele plătite pe acest segment au fost în scădere, cu 24,53%, înregistrând o valoare de 261 milioane de lei.

Asigurările de răspundere civilă auto obligatorie (RCA) au atins o valoare a primelor brute subscrise de 235,9 milioane de lei, cu 30,8% mai mult decât în perioada similară a anului 2010. Ritmul de subscriere a scăzut însă începând cu luna iulie 2011, ca urmare a adaptării tarifelor la creşterea substanţială a daunalităţii pe acest segment de asigurări. şi valoarea daunelor plătite pe această linie a crescut, până la 148,8 milioane de lei.

Asigurările tip property (ramura asigurărilor de incendiu şi calamităţi naturale) au înregistrat în aceste nouă luni ale anului o valoare a primelor brute subscrise de 91,4 milioane de lei. Valoarea daunelor plătite pe acest segment a evoluat ascendent, atingând suma de 19,2 milioane de lei.

Asigurările agricole şi-au menţinut ritmul de creştere, atingând o valoare a primelor brute subscrise de 8,3 milioane de lei. Tot o creştere au înregistrat şi daunele plătite pe acest segment, ajungând la valoarea de 4,4 milioane de lei.

Au fost înregistrate creşteri ale volumului de prime brute subscrise şi pentru sigurările de mijloace de transport navale, asigurările de accidente şi boală (inclusiv de muncă şi boli profesionale) şi asigurările de asistenţă turistică.

Ca urmare a contractării volumului de prime brute subscrise în primele nouă luni ale anului 2011 şi, totodată, a creşterii daunalităţii în special pe asigurările de răspundere civilă obligatorie (RCA), rezultatele financiare ale companiei s-au deteriorat, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. în acest context, managementul companiei a continuat şi a intensificat măsurile de optimizare şi reducere a costurilor de administrare, în vederea eficientizării activităţii.

OMNIASIG va fuziona cu BCR Asigurări, conform deciziei Vienna Insurance Group, acţionarul majoritar al ambelor companii. Obiectivul acestui proces de fuziune este de a creşte eficienţa operaţiunilor Grupului in România şi de a crea compania de asigurări Numărul 1 din ţară: liderul pieţei, cel mai mare, cel mai puternic şi cel mai profesionist asigurător.

OMNIASIG activează pe piaţa asigurărilor din România din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group, dovedind prin rezultatele deosebite înregistrate că se poate ridica la standardele internaţionale ale grupului austriac. în prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piaţa asigurărilor din România.

Vienna Insurance Group este, cu un rating acordat de Standard & Poor´s de A+ (cu perspective stabile), cea mai bine clasată companie conform indicelui bursier ATX al bursei din Viena. Vienna Insurance Group (VIG), cu sediul în Viena, este unul din principalele grupuri de asigurări din Europa Centrală şi de Est. în afara pieţei de origine Austria, Vienna Insurance Group este activă prin participaţiuni în Albania, Bulgaria, Germania, Estonia, Georgia, Croaţia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Macedonia, Muntenegru, Polonia, România, Rusia, Serbia, Slovacia, Republica Cehă, Turcia, Ungaria, Ucraina şi Belorusia. Pe lângă acestea există filiale ale Wiener Städtische Versicherung în Italia şi Slovenia, precum şi ale Donau Versicherung în Italia.

Vienna Insurance Group (VIG) este prezentă pe piaţa austriacă împreună cu Wiener Städtische Versicherung, cu Donau Versicherung şi cu Sparkassen Versicherung.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Omniasig,
scădere,

Citeşte pe comedymall.ro

/actualitate/omniasig-a-scazut-in-primele-noua-luni-cu-14-5-9003786
9003786
comments powered by Disqus
Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu } Viaţă de corporatist { izolat la domiciliu }

Într-un articol de copertă recent scriam despre viaţa angajaţilor în open space – observam cât de mici sunt spaţiile alocate angajaţilor în birourile din România, cât de greu este să ne adaptăm la obiceiurile colegilor şi cum, de multe ori, simţim nevoia să facem de acasă lucrurile importante pentru muncă. A trecut doar o lună de atunci, iar glumele „colegului de bancă'' au devenit amintiri, iar open space-ul pare să fi intrat la capitolul istorie. Ce înseamnă experimentul global al muncii de acasă şi care sunt posibilele urmări ale acestuia?

vezi continuarea
ZF.ro
Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China Toate planurile au fost date peste cap. Criza care vine din China
Situaţia ciudată: Cel mai nou pacient bolnav de COVID-19 dă peste cap tot ce ştiam. Cum s-a putut întâmpla asta
Mediafax
Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus Regula celor 6 secunde pentru a reduce riscul de infectare cu coronavirus
Top 10 ţări care îşi vor reveni cel mai rapid la finalul pandemiei de coronavirus, potrivit analiştilor
MonitorulApararii
Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte Fostul premier social-democrat Zoran Milanović revine la conducerea Croaţiei. Ca preşedinte
Ce se întâmplă la Moscova este de bine deopotrivă pentru Rusia şi Putin(?)
MonitorulPartidelor
Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel” Apartamentul lui Ungureanu, oferit drept REFUGIU al medicilor în calea COVID-19. „Toţi să facă la fel”
Demisie „fulger”. Un medic chirurg va conduce Ministerul Sănătăţii. Cine este Nelu Tătaru, propus să preia funcţia după plecarea lui Costache
MonitorulSiguranteiCetateanului
COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo... COMENTARIU Valeriu Suhan Hai, da-ma... incolo...
Dr. Tudor Ciuhodaru atentioneaza ca virusul (Covid-19) rezista minim 30 de minute in aer dupa eliminarea sursei infectiei si peste cinci zile pe piele

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.