Oltean: Bugetul nu acoperă promisiunile făcute de USL, Guvernul a înşelat şi a păcălit populaţia

Postat la 25 ianuarie 2013 50 afişări

Preşedintele PDL Bistriţa-Năsăud, deputatul Ioan Oltean, spune că bugetul pe 2013 nu acoperă promisiunile făcute de USL, iar Guvernul "a înşelat şi a păcălit populaţia prin promisiuni demagogice".

"Avem un buget care nu rezolvă problemele şi nu acoperă promisiunile făcute de USL în campania electorală, un buget care nu alocă 6 la sută pentru învăţământ, aşa cum strigau pe toate drumurile în ultimii patru ani cei de la USL, un buget care nu alocă 6 la sută pentru reforma din sănătate, aşa cum ţipau aceiaşi USL-işti de-a lungul a patru ani, un buget care are cu 26 la sută mai puţine resurse alocate investiţiilor, un buget care sacrifică creşterea economică", a afirmat Ioan Oltean, vineri, într-o conferinţă de presă.

Oltean a spus că Guvernul Ponta prognoza pe 2013, în urmă cu o lună, o creştere economică de 1,6 la sută, dar aceasta a ajuns la 1,2 la sută, şi că sunt "toate şansele să nu existe creştere economică pe 2013".

"E un buget construit pe taxe şi impozite, pe biruri şi pe un segment social foarte important, care a constituit până acum baza creşterii economice, agricultorii. În sfârşit, Victor Ponta şi-a găsit domeniul din care poate să realizeze venituri pentru buget, impozitând agricultura şi fermierii. Dacă facem o analiză a creşterii economice pe 2011 şi 2012, vom constata că agricultura a fost principalul domeniu care a creat plus valoare. Iată că Victor Ponta s-a gândit că bieţii ţărani au dus-o prea bine, au acumulat prea mulţi bani şi că trebuie să fie impozitaţi, iar birurile nu sunt de nebăgat în seamă, sunt împovărătoare pentru acest segment", a spus Oltean.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Oltean,
buget,
USL
/actualitate/oltean-bugetul-nu-acopera-promisiunile-facute-de-usl-guvernul-a-inselat-si-a-pacalit-populatia-10522561
10522561
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.