Olanda arată cu degetul spre Berlin: Germania este obstacolul împotriva majorării fondului de urgenţă

Postat la 06 ianuarie 2012 9 afişări

Reprezentantul Olandei în Consiliul Guvernatorilor BCE, Klaas Knot, consideră că principalul obstacol în calea majorării resurselor financiare ale Mecanismului European de Stabilitate (ESM) este Germania, iar Berlinul ar trebui să accepte măsura, care ar contribui la încheierea crizei din zona euro.

"Cel mai important obstacol este în Germania, şi nu în Olanda. Cred că este nevoie de mai mulţi bani şi vom încerca să-i convingem şi pe colegii noştri germani", a declarat joi seara, la postul public de televiziune, preşedintele băncii centrale a Olandei, citat de Bloomberg. Cancelarul german Angela Merkel a rezistat până acum apelurilor din partea celorlalte guverne europene de a creşte limita maximă a resusrelor financiare disponibile Mecanismului European de Stabilitate, fondul de urgenţă al zonei euro care ar trebui să devină operaţional în acest an.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zona euro,
angela merkel,
olanda,
germania
/actualitate/olanda-arata-cu-degetul-spre-berlin-germania-este-obstacolul-impotriva-majorarii-fondului-de-urgenta-9130691
9130691
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.