Olaf Scholz propune construirea unei conducte de gaz între Portugalia şi Europa Centrală

Autor: Mihai Draghici Postat la 11 august 2022 85 afişări

Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a propus, joi, reactivarea proiectului construcţiei unei conducte de gaz între Portugalia şi Europa Centrală, în cadrul eforturilor de reducere a dependenţei de gazul rusesc.

Olaf Scholz propune construirea unei conducte de gaz între Portugalia şi Europa Centrală

"Eu sunt foarte interesat de o conductă de gaze de care în prezent, din păcate, ducem lipsă. Este vorba de o conductă pe care ar fi trebuit deja să o construim între Portugalia, Spania, prin Franţa, spre Europa Centrală", a declarat Olaf Scholz, citat de revista Bild.

Cancelarul Germaniei a precizat că a iniţiat deja demersuri la nivel european pentru lansarea proiectului. "Această conductă ar contribui foarte mult acum la relaxarea situaţiei şi la detensionare. De aceea, am pledat pentru acest proiect în discuţiile cu colegii mei din Spania şi Portugalia, dar şi cu preşedintele Franţei şi preşedintele Comisiei Europene", a subliniat Olaf Scholz.

Proiectul gazoductului MidCat, între Spania şi Franţa, a fost abandonat în urmă cu câţiva ani, în contextul în care ţările europene au preferat să achiziţioneze gaz din Rusia, la preţuri mai mici. Însă, în contextul invaziei ruse în Ucraina, Uniunea Europeană vrea să reducă dependenţa de gazul rusesc.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GERMANIA,
UE,
GAZ

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.