Oficialii UE cer Marii Britanii să ancheteze posibila manipulare a ratelor de schimb valutar

Postat la 13 iunie 2013 63 afişări

Mai mulţi oficiali UE cer Marii Britanii să ancheteze posibila manipulare a ratelor de schimb valutar, după apariţia unor informaţii în presă potrivit cărora traderii au fixat timp de mai mult de 10 ani indicatorii de referinţă ai pieţelor valutare.

Oficialii UE cer Marii Britanii să ancheteze posibila manipulare a ratelor de schimb valutar

 "Trebuie să determine ce s-a întâmplat. Este supărător să primim noi veşti proaste. Este timpul să restaurăm reputaţia băncilor", a declarat europarlamentarul Sharon Bowles, preşedintele comisiei pentru economie şi afaceri monetare şi membru al partidului Liberal Democrat din Marea Britanie, transmite Bloomberg.

Noua autoritate britanică pentru conduită în sectorul financiar, înfiinţată în aprilie pentru a supraveghea pieţele şi a ancheta infracţiunile financiare, investighează o potenţială manipulare a pieţei valutare, cu tranzacţii de 4.700 miliarde de dolari pe zi, a declarat pentru Bloomberg o sursă apropiată situaţiei.

Traderii de la unele dintre cele mai mari bănci ale lumii au manipulat timp de mai bine de 10 ani indicii valutari de referinţă WM/Reuters, au declarat pentru Bloomberg cinci actuali şi foşti dealeri care au cunoştinţă despre aceste practici.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficialii-ue-cer-marii-britanii-sa-ancheteze-posibila-manipulare-a-ratelor-de-schimb-valutar-10963273
10963273
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.