Oficialii CE, FMI şi BCE se află în Cipru pentru discuţii, după respingerea taxei pe depozite. Cursul BNR a urcat la 4,4179 lei/euro, un NOU MAXIM al ultimelor zece săptămâni

Postat la 20 martie 2013 17 afişări

O misiune a Comisiei Europene, FMI şi BCE se află în Cipru pentru discuţii privind controlul capitalului şi menţinerea băncilor închise până la sfârşitul acestei săptămâni, a afirmat o sursă oficială europeană, după ce Parlamentul cipriot a respins acordul convenit în weekend.

Oficialii CE, FMI şi BCE se află în Cipru pentru discuţii, după respingerea taxei pe depozite. Cursul BNR a urcat la 4,4179 lei/euro, un NOU MAXIM al ultimelor zece săptămâni

 Parlamentul cipriot a refuzat marţi seară să accepte taxarea depozitelor bancare pentru finanţarea unui acord de bailout, convenit sâmbătă cu scopul de a menţine statul mediteranean în zona euro, informează Bloomberg.

Ministrul luxemburghez al Finanţelor, Luc Frieden, a cerut colegilor săi din zona euro să se întâlnească urgent în şedinţă pentru a pune la punct un nou pachet.

Banca Centrală Europeană (BCE) trebuie să decidă dacă va acorda mai mult timp Ciprului sau dacă va tăia liniile de finanţare către băncile cipriote, deschizând calea pentru intrarea ţării în default.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficialii-ce-fmi-si-bce-se-afla-in-cipru-pentru-discutii-dupa-respingerea-taxei-pe-depozite-cursul-bnr-a-urcat-la-4-4179-lei-euro-un-nou-maxim-al-ultimelor-zece-saptamani-10679350
10679350
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.