Oficial: Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria

Postat la 05 iunie 2013 43 afişări

Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria, potrivit unui oficial. "Am obţinut eşantioane fiziologice din Siria care au fost testate" în Anglia, iar "substanţele obţinute în Siria au dezvăluit prezenţa gazului sarin", a declarat acest purtător de cuvânt.

Oficial: Londra deţine "probe fiziologice" privind utilizarea gazului sarin în Siria

 "Potrivit estimărilor noastre, utilizarea de arme chimice în Siria este foarte probabil o faptă (comisă) de regimul" de la Damasc, a continuat el, adăugând că Marea Britanie nu deţine "în prezent probe privind utilizarea de către opoziţia" siriană a unor arme chimice.

"Există o cantitate în creştere de informaţii, limitate dar convingătoare, care dovedesc că regimul a utilizat - şi continuă să utilizeze - arme chimice, şi anume gaz sarin", a mai spus purtătorulde cuvânt.

"Utilizarea de armament chimic este o crimă de război", a subliniat el, amintind că Londra îi cere preşedintelui Bashar al-Assad să permită "anchetatorilor ONU un acces imediat şi fără restricţii" pe teritoriul sirian.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-londra-detine-probe-fiziologice-privind-utilizarea-gazului-sarin-in-siria-10928678
10928678
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.