Oficial german, pesimist în privinţa summit-ului: Mulţi protagonişti nu înţeleg gravitatea situaţiei

Postat la 08 decembrie 2011 29 afişări

Optimismul privind summit-ul UE de joi şi vineri, la care liderii europeni ar trebui să stabilească un plan decisiv de soluţionare a crizei, ar trebui temperat, potrivit unui oficial german, care a afirmat că "mulţi protagonişti încă nu au înţeles cât de serioasă este situaţia".

"Trebuie să spun că astăzi, miercuri, sunt mai pesimist decât săptămâna trecută în privinţa încheierii unui acord. Mulţi protagonişti încă nu au înţeles cât de serioasă este situaţia. Pesimismul meu reflectă imaginea generală pe care o observ în acest moment, cu instituţii şi state membre care vor trebui să-şi schimbe poziţia pe multe chestiuni pentru a face posibil noile reglementări pe care dorim să le introducem în tratat", a declarat oficialul german, sub protecţia anonimatului. Gravitatea situaţiei este subliniată şi de volumul împrumuturilor accesate de băncile europene de la Banca Centrală Europeană în luna noiembrie şi în ultimele zile, cu mult mai ridicate faţă de normal, situaţie care reflectă problemele de finanţare din sector.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
financiar,
protagonisti,
zona euro,
economie,
summit
/actualitate/oficial-german-pesimist-in-privinta-summit-ului-multi-protagonisti-nu-inteleg-gravitatea-situatiei-9040699
9040699
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.