Oficial. Florin Cîţu şi-a depus candidatura: este nevoie de mai mult liberalism în PNL

Autor: Mediafax Postat la 20 august 2021 30 afişări

Oficial. Florin Cîţu şi-a depus candidatura: este nevoie de mai mult liberalism în PNL

Florin Cîţu este în mod oficial candidat la funcţia de preşedinte al PNL. Am intrat în această cursă ca să unesc PNL, vom guverna în următorii opt ani, a spus Cîţu în faţa susţinătorilor săi.

Florin Cîţu a anunţat că vineri şi-a depus candidatura la funcţia de preşedinte al PNL. Moţiunea sa se numeşte România Liberală.

„Am intrat în această cursă ca să unesc PNL, vom avea întreg partidul în jurul acestei moţiuni, România Liberală. Este oficial mi-am depus candidatura pentru preşedinţia PNL acum 10 minute”, a anunţat Florin Cîţu, în faţa grupului de susţinători.

Florin Cîţu a avut un mesaj pentru aliaţii de la guvernare.

„Indiferent cu cine vom guverna în următorii 8 ani, eu nu voi abdica de la principiile liberale”, a transmis Cîţu

Candidatul s-a adresat şi membrilor PNL spunând că este nevoie de mai mult liberalism în partid.

„Am intrat în această cursă pentru că am realizat că este nevoie de mai mult. Era nevoie de mai mult liberalism şi în Partidul Naţional Liberal... După 25 septembrie altfel se vor lua deciziile în PNL, eu construiesc echipe, avem nevoie de toţi... Această candidatură nu este despre mine sau contracandidatul meu, este despre viitorul PNL şi despre viitorul României. Trăiască România liberală”, a încheiat Florin Cîţu.

Avem datoria de a revigora potenţialul inovator şi antreprenorial al societăţii, se arată în moţiunea lui Florin Cîţu,„România liberală”. El afirmă că, în ultimii ani, „partidele de dreapta au făcut jocul stângii”: „Trebuie să ieşim din acest impas şi să reintrăm în luptă pe tărâmul <ideilor mari>”.

„Am ales Partidul Naţional Liberal pentru a fi şi a lucra împreună cu voi, oameni care nu au încetat să creadă în România, în şansa societăţii de a se desprinde de tarele comunismului, de etatism, oameni care recunosc rolul fundamental al pieţei libere, al proprietăţii private şi al antreprenoriatului pentru

dezvoltarea sănătoasă a ţării. PNL are menirea istorică să schimbe paradigma de care nu am reuşit să ne debarasăm cu adevărat încă de la crearea României moderne şi până astăzi, să schimbe percepţia societăţii că statul este omnipotent, protector şi paternalist. Esenţa liberalismului: proprietatea

privată şi toate corolarele care decurg din aceasta – ordinea pieţei libere, încrederea în capacitatea antreprenorială şi buna funcţionare a democraţiei – nu s-au bucurat de atenţia cuvenită în societatea românească, ci au fost mai degrabă stigmatizate”, potrivit moţiunii lui Florin Cîţu, „România liberă”.

Premierul acuză că mediul politic, dar şi societatea civilă sunt încă „tributare unor mentalităţi preponderent etatiste”.

„Din nefericire, statul continuă încă să fie văzut ca o sursă a prosperităţii şi i se cere intervenţia la fiecare pas. Aşadar, noi, liberalii, avem datoria de a revigora potenţialul inovator şi antreprenorial al societăţii, iar atragerea elitelor din fiecare nouă generaţie şi menţinerea lor în ţară vor fi posibile numai prin schimbarea percepţiei, prin înţelegerea rolului eroic pe care-l au cei care încep o afacere, care generează bunuri ce servesc bunăstării generale, plătesc salarii şi taxe şi, în cele din urmă, generează profit. Am găsit, în voi, colegii mei, valorile pe care le preţuiesc şi le pun în practică: iniţiativa, fermitatea, pragmatismul”, se menţionează în document.

Premierul afirmă că, în ultimii ani, „partidele de dreapta au făcut jocul stângii”.

„Suntem în PNL pentru că suntem liberali. Pentru că apărăm drepturile cetăţenilor, proprietatea şi piaţa liberă. Pentru că vrem ca legea şi administraţia să ofere fiecărui român şanse egale de a prospera. Este momentul să ne asumăm public aceste valori. O aşteaptă alegătorii noştri. În ultimii ani,

partidele de dreapta au făcut jocul stângii: s-au concentrat pe identificarea pripită de soluţii punctuale la probleme mici şi pe termen scurt. Trebuie să ieşim din acest impas şi să reintrăm în luptă pe tărâmul <ideilor mari>. Trebuie să readucem în atenţia electoratului, prin dialog şi proiecte, temele mari care ne definesc. Este momentul să ne întoarcem la doctrina liberală autentică. Orice întârziere în asumarea hotărâtă a principiilor şi valorilor liberale este o victorie pentru populismele iliberale care pot arunca România în haos, dar şi pentru stânga abonată la bugetul de stat care poate întoarce România în faliment. Orice ezitare ne costă încrederea alegătorilor prezenţi sau viitori pe care contradicţiile îi deranjează. Este momentul să luăm o decizie şi să vorbim public într-o singură voce. Vin înaintea voastră şi în calitate de Prim-ministru, şi vă spun că obiectivul pentru 2024 este ca guvernarea PNL să aibă

continuitate. În aceşti 8 ani de guvernare pe care îi propun, vom avea datoria să închidem şi restanţele pe care România le-a acumulat la nivelul infrastructurii în ultimii 30 de ani şi unde avem şansa de a beneficia de fonduri UE fără precedent. Aceste proiecte cer coerenţă şi consecvenţă, un PNL unit ideologic şi concentrat pe rezultate”, apreciază Cîţu.

În moţiune se mai arată că PNL poate şi trebuie să ghideze societatea românească în viitor, dar pentru a putea face acest lucru are nevoie să fie, la rândul său, ghidat de o viziune complet limpede, aceea de a desăvârşi tranziţia postcomunistă şi de a readuce ţara în rândul celorlalte societăţi avansate.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
florin citu,
candidatura,
pnl,
nevoie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.