Oficial chinez: Zona euro s-ar putea destrăma dacă guvernele nu cooperează pentru a rezolva criza

Postat la 23 august 2011 11 afişări

Zona euro s-ar putea destrăma dacă guvernele ţărilor membre nu cooperează pentru a rezolva criza datoriilor de stat, a declarat un înalt oficial chinez, adăugând că Beijingul este mulţumit că Germania şi Franţa lucrează pentru a evita acest risc.

Liderii chinezi, inclusiv premierul Web Jiabao, şi-au exprimat în repetate rânduri încrederea în zona euro, însă declaraţiile unor oficiali şi comentariile din media au reflectat de multe ori anxietate în privinţa perspectivelor economice ale Europei. Principalul ziar oficial din China a comparat luni criza datoriilor de stat din Europa cu ciuma neagră din secolul al XIV-lea. Preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, se va întâlni joi cu omologul său chinez, Hu Jintao la Beijing, turbulenţele recente de pe pieţele financiare şi criza datoriilor de stat numărându-se printre potenţialele teme de discuţie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
china,
zona euro,
rezolvare,
criza
/actualitate/oficial-chinez-zona-euro-s-ar-putea-destrama-daca-guvernele-nu-coopereaza-pentru-a-rezolva-criza-8644777
8644777
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.