Oficial BCE: Fondul de finantare de urgenta din zona euro ar trebui dublat la 1.500 miliarde euro

Postat la 16 iunie 2011 43 afişări

Fondul de finantare de urgenta destinat statelor cu probleme din zona euro ar trebui dublat, la 1.500 miliarde euro, daca politicienii vor ca sectorul privat sa participe la al doilea program de bailout pregatit pentru Grecia, a declarat joi un membru al consiliului guvernatorilor BCE.

Nout Wellink, membru al Consiliului de Guvernare al Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat pentru cotidianul financiar olandez Het Financieele Dagblad ca un nou pachet de finantare de urgenta destinat Greciei ar fi inconjurat de atat de multe incertitudini si riscuri incat dublarea fondului european ar fi necesara pentru a lua in considerare riscul de contagiune pentru Irlanda si Portugalia, transmite Reuters. Lipsa de incredere din pietele financiare a impins randamentele obligatiunilor de stat ale Greciei, Irlandei si Portugaliei la cele mai ridicate niveluri de la introducerea monedei euro in 1999. Cresterea dobanzilor a fost accentuata recent de propunerile venite din partea unor oficiali europeni, indeosebi din Germania, de a solicita participarea creditorilor privati ai statului elen la bailout.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
economie,
BCE,
zona euro,
fonduri,
finantare
/actualitate/oficial-bce-fondul-de-finantare-de-urgenta-din-zona-euro-ar-trebui-dublat-la-1-500-miliarde-euro-8349048
8349048
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.