Oficial ANRE: Reducerea facturii la energie, "o sarcină foarte grea"

Postat la 27 martie 2013 52 afişări

Reprezentanţii ANRE au discutat cu premierul Victor Ponta şi ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, despre diverse posibilităţi de diminuare, în acest an, a efectelor în facturi a schemei de sprijin a energiilor regenerabile, dar este "o sarcină foarte grea", potrivit unui oficial ANRE.

Oficial ANRE: Reducerea facturii la energie, "o sarcină foarte grea"

 "Cu ministrul pentru Energie, Constantin Niţă, şi premierul Victor Ponta discutăm posibilităţi de reducere în acest an a efectelor schemei de sprijin pentru energia regenerabilă în preţul final la energie electrică, dar aceste măsuri nu au nicio legătură cu diminuarea schemei de sprijin în urma constatării unei supracompensări", a declarat miercuri Zoltan Nagy Bege, membru al Comitetului de Reglementare din Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), la o conferinţă pe teme energetice.

Guvernul sprijină producţia de energie din surse regenerabile printr-un mecanism bazat pe subvenţii prin certificate verzi. Aceste subvenţii nu sunt plătite de la bugetul de stat, ci de toţi consumatorii, prin facturile la electricitate.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-anre-reducerea-facturii-la-energie-o-sarcina-foarte-grea-10694445
10694445
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.