Oficial al Băncii Angliei: Pierderea de venituri provocată de bănci a fost la fel de rea ca un război mondial

Postat la 04 decembrie 2012 7 afişări

Impactul economic al crizei financiare globale a fost la fel de negativ ca cel al unui război mondial, iar prin urmare furia publicului faţă de bănci a fost o reacţie normală şi de înţeles, a declarat Andrew Haldane, director de stabilitate financiară la Banca Angliei, una dintre cele mai influente bănci centrale din lume.

"Dacă avem noroc, costul crizei va fi plătit de copiii noştri, dar cred că este mai probabil că şi nepoţii noştri îl vor plăti", a spus el, citat de The Telegraph. Haldane a mai spus că băncile trebuie să fie mai transparente cu privire la activele riscante din portofoliile lor, pentru a recâştiga încrederea investitorilor în sistemul bancar şi a reporni creditarea pentru afaceri, creând astfel o "trambulină" pentru recuperarea economică.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/oficial-al-bancii-angliei-pierderea-de-venituri-provocata-de-banci-a-fost-la-fel-de-rea-ca-un-razboi-mondial-10366001
10366001
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.