Odată cu deschiderea graniţelor Statelor Unite, companiile aeriene cresc numărul zborurilor transatlantice. Spre ce destinaţii vor putea călători românii

Autor: Andra Stroe Postat la 08 noiembrie 2021 21 afişări

Odată cu deschiderea graniţelor Statelor Unite, companiile aeriene cresc numărul zborurilor transatlantice. Spre ce destinaţii vor putea călători românii

Începând din 8 noiembrie 2021, călătorii internaţionali vaccinaţi, inclusiv cetăţenii europeni, vor putea zbura din nou spre America. Decizia de ridicare a restricţiilor de călătorie, care se aplicau de peste 18 luni, a dus la o creştere semnificativă a rezervărilor la Air France, în special pe rutele New York, Miami şi Los Angeles, pentru călătoriile din noiembrie şi pe toată perioada sărbătorilor de iarnă, anunţă reprezentanţii companiei printr-un comunicat.

Pentru a susţine reluarea traficului aerian pe rutele transatlantice, Air France îşi va creşte gradual capacitatea pe durata sezonului de iarnă. Între momentul actual şi sfârşitul lunii martie 2022, compania plănuieşte să revină la o capacitate care să corespundă cu aproximativ 90% din cea din 2019, în comparaţie cu cea de 50% din vara lui 2021. Această direcţia va implica adăugarea de frecvenţe către anumite destinaţii, inclusiv New York (de la 3 la 5 zboruri zilnice), Miami (de la 7 la 12 zboruri săptămânale) sau Los Angeles (de la 12 la 17 zboruri săptămânale).

În această perioadă, compania va relua zborurile din Paris - Charles de Gaulle către Seattle (3 zboruri pe săptămână începând cu data de 6 decembrie), după ce a suspendat această rută încă de la începutul pandemiei de COVID-19. De asemenea, va relua ruta obişnuită Paris – Papeete, via Los Angeles (3 zboruri săptămânale între Los Angeles şi Papeete începând cu data de 11 noiembrie 2021) şi va inaugura o nouă rută între Pointe-à-Pitre şi New York JFK (2 zboruri săptămânale începând cu data de 24 noiembrie 2021).

Iarna aceasta, Air France va asigura 11 destinaţii în Statele Unite ale Americii: New York-JFK, cea mai mare bază internaţională a companiei aeriene, Boston, Washington DC, Detroit, Atlanta, Chicago, Miami, Houston, Seattle, San Francisco şi Los Angeles, cu până la 122 de zboruri săptămânale. Românii care îşi doresc să călătorească în Statele Unite ale Americii vor plăti preţuri începând de la 666 euro pentru un bilet de avion Bucureşti – New York şi retur, 889 euro pentru un bilet de avion Bucureşti – San Francisco şi retur şi 768 euro pentru un bilet de avion Bucureşti – Miami şi retur. Toate zborurile enumerate includ o escală pe aeroportul Charles de Gaulle din Paris.

În prezent, compania are inclusă în oferta de zbor politica de bilete flexibile pentru călătoriile de până la 31 martie 2022. Clienţii îşi pot modifica rezervarea în mod gratuit sau pot solicita un voucher de credit rambursabil dacă nu mai pot/doresc să călătorească, pentru ambele opţiuni aplicându-se însă condiţii specifice care trebuie verificate în prealabil.

În prezent, la bordul aeronavei şi pe toată durata călătoriei este obligatorie purtarea măştii chirurgicale.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
zboruri,
america,
avion

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.