OCDE avertizează: Şomajul se va menţine la cote ridicate şi anul viitor

Postat la 16 iulie 2013 52 afişări

Şomajul va rămâne la cote ridicate în economiile dezvoltate cel puţin până la finele anului viitor, cele mai afectate categorii sociale fiind tinerii şi muncitorii necalificaţi, cu disparităţi tot mai largi între ţări, potrivit unui raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

OCDE avertizează: Şomajul se va menţine la cote ridicate şi anul viitor

 Astfel, OCDE anticipează că rata medie a şomajului din cele 34 de ţări membre ale organizaţiei se va menţine la aproape 8% până la finele anului viitor, cu un total 48 de milioane de şomeri.

Raportul subliniază că, în timp ce şomajul este în scădere în economii solide ca SUA sau Germania, alte state sunt deja într-o situaţie dificilă şi se vor confrunta în continuare cu extinderea fenomenului.

Astfel, dacă rata şomajului va scădea în SUA de la 7,6% în prezent la sub 7% la sfârşitul anului viitor, iar în Germania de la 5,3% la mai puţin de 5%, celelalte ţări din Europa vor înregistra în cel mai bun caz stagnarea şomajului. În Franţa şi Italia, şomajul va urca uşor, la 11%, respectiv 12,5%, în timp ce Spania şi Grecia vor înregistra la sfârşitul anului 2014 rate de aproape 28%, anticipează OCDE.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/ocde-avertizeaza-somajul-se-va-mentine-la-cote-ridicate-si-anul-viitor-11126031
11126031
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.