Obiectivul ministrului IMM: Facilităţi pentru toată lumea la crearea primei firme. Inclusiv pentru bătrâni, pensionari

Autor: Departamentul Economic Postat la 11 martie 2014 40 afişări

Facilităţile legale existente pentru tinerii care îşi deschid o firmă trebuie extinse la nivelul întregii populaţii, astfel încât orice persoană, inclusiv bătrânii şi pensionarii, să îşi poată înfiinţa prima firmă, a declarat noul ministru delegat pentru IMM, Florin Jianu.

"Primul meu obiectiv este să dăm şansa fiecărui român, oricărui om care nu a avut în ţara asta o firmă, să-şi poată deschide o firmă, pur şi simplu translatând stimulentele care există într-o lege pentru întreprinzătorii debutanţi - deschidere fără costuri la Registrul Comerţului, cu deduceri de taxe la angajator pentru minimum 2-maximum 4 angajaţi, grant de 10.000 ero de la stat reprezentând 50% din planul de afaceri şi împrumut garantat de stat până la 80.000 euro - să extind la nivelul întregii populaţii. Fiecare om din această ţară, fie el bătrân, pensionar, orice tip de categorie umană, să dăm posibilitatea fiecărui român să îşi deschidă o primă firmă, dacă nu a avut niciodată", a spus noul ministru, la Antena 3.

El a argumentat prin faptul că în România sunt 22 întreprinderi mici şi mijlocii la mia de locuitori în timp ce media europeană este de 50-56 IMM-uri la mia de locuitori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GUVERN,
IMM,
/actualitate/obiectivul-ministrului-imm-facilitati-pentru-toata-lumea-la-crearea-primei-firme-inclusiv-pentru-batrani-pensionari-12239884
12239884
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.