Obama şi liderii UE încep negocierile pentru un acord de liber schimb

Postat la 18 iunie 2013 57 afişări

Preşedintele american Barack Obama şi liderii Uniunii Europene au lansat luni negocierile pentru un acord de liber schimb care ar putea fi unul dintre cele mai mari pacturi comerciale la nivel mondial, chiar dacă Franţa vrea excluderea industriei filmului şi muzicii.

Obama şi liderii UE încep negocierile pentru un acord de liber schimb

 Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat pentru International Herald Tribune, înainte de lansarea negocierilor, că hotărârea Franţei de a exclude filmele şi muzica din negocieri "este extrem de reacţionară din punct de vedere cultural".

Barroso şi-a exprimat deschis frustrarea, împărtăşită şi de Statele Unite, Marea Britanie şi Germania, că Franţa vrea limitarea amplorii viitorului acord, relatează Financial Times.

"Unii afirmă că aparţin stângii, dar de fapt sunt extrem de reacţionari", a spus Barroso, cu referire clară la guvernul socialist al preşedintelui francez Francois Hollande.

Barroso nu a specificat numele Franţei, dar a spus că cei care se tem de o invazie culturală americană în Europa "au o agendă anticulturală". El a adăugat că astfel de critici "nu înţeleg beneficiile aduse de globalizare inclusiv din punct de vedere cultural".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-si-liderii-ue-incep-negocierile-pentru-un-acord-de-liber-schimb-10980317
10980317
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.