Obama nu crede în sfârşitul zonei euro şi îndeamnă la adoptarea de "măsuri hotărâte"

Postat la 31 iulie 2012 15 afişări

Preşedintele Statelor Unite Barack Obama a apreciat luni că zona euro nu se va dezagrega sub greutatea crizei datoriilor, dar că în Europa rămân de adoptat unele "măsuri hotărâte" în faţa acestei ameninţări.

Obama, care a făcut aceste declaraţii luni seara la New York în faţa donatorilor Partidului Democrat pentru campania sa în vederea realegerii, a notat că situaţia economică din Statele Unite este în continuare precară şi a avertizat cu privire la un climat nefavorabil în lunile următoare.

"Europa este în continuare o problemă, iar mulţi oameni din această încăpere care fac afaceri în Europa înţeleg acest lucru", a spus Obama, în faţa unui număr de aproximativ 60 de persoane, inclusiv oficiali de pe Wall Street.

"În definitiv, eu nu cred că europenii vor lăsa (zona) euro să se dezagrege. Dar va fi necesar să ia măsuri hotărâte. Petrec enorm de mult timp încercând să lucrez cu ei, iar (secretarul Trezoreriei) Tim Geithner petrece mult timp lucrând cu ei, pentru a face astfel încât ei să recunoască faptul că cu cât mai repede vor adopta măsuri decisive, cu atât mai repede ne va fi mai bine", a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-nu-crede-in-sfarsitul-zonei-euro-si-indeamna-la-adoptarea-de-masuri-hotarate-9912271
9912271
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.