Obama: Moartea presedintelui polonez este "terifianta" pentru intreaga lume

Postat la 11 aprilie 2010 21 afişări

Presedintele american, Barack Obama, a apreciat sambata ca decesul presedintelui polonez, Lech Kaczynski, intr-un accident de avion este "terifiant pentru Polonia, Statele Unite si intreaga lume", transmitand "cele mai sincere" condoleante autoritatilor poloneze.

"L-am sunat astazi pe premierul (Donald) Tusk pentru a transmite condoleantele sincere ale lui Michelle si ale mele poporului polonez", anunta presedintele intr-un comunicat.

Presedintele Kaczynski, scrie el, "era un om de stat care a jucat un rol-cheie in miscarea Solidaritatea si care era foarte admirat in Statele Unite in calitate de lider devotat libertatii si demnitatii umane". Faptul ca delegatia poloneza se deplasa la Katin pentru a comemora masacrul ofiterilor polonezi, in urma cu 70 de ani, "este o marturie a fortei poporului polonez".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
international,
Polonia,
accident,
avion,
prabusire,
victime
/actualitate/obama-moartea-presedintelui-polonez-este-terifianta-pentru-intreaga-lume-5866091
5866091
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.