Obama incearca sa salveze reforma sistemului de asigurari medicale de furia republicanilor

Postat la 07 noiembrie 2010 13 afişări

Reforma sistemului de asigurari medicale din SUA este primul punct pe agenda revizionista pe care noua majoritate democrata din Camera Reprezentantilor o va impune dupa ce a castigat alegerile partiale din aceasta saptamana.

Presedintele Barack Obama, sanctionat aspru, dar nu iremediabil de electorat, s-a vazut nevoit sa ia asupra sa esecul democratilor, care si-au pastrat totusi dominatia la limita in Senatul american.

Noua linie a administratiei Obama, a dat de inteles presedintele, va fi de acum negocierea, dupa ce pozitiile inflexibile avute in trecut fata de unele dosare sensibile au radicalizat tabara conservatoare si au contribuit la franarea unor alte proiecte importante. Ramane de vazut insa cat va reusi aceasta noua tactica a lui Obama sa mai pastreze din reforma asigurarilor medicale, proiect pe care l-a impus in primavara in ciuda opozitiei vehemente a republicanilor, care au incriminat cheltuielile mari implicate de extinderea sistemului astfel incat sa cuprinda cat mai multi americani, ca si caracterul "ne-american" sau "socialist" al unei reforme menite sa consolideze protectia categoriilor defavorizate.

Urmărește Business Magazin

/actualitate/obama-incearca-sa-salveze-reforma-sistemului-de-asigurari-medicale-de-furia-republicanilor-7695938
7695938
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.