Obama cere pentru prima oară majorarea salariului minim pentru a „reporni“ economia

Autor: Ioana Nita Postat la 14 februarie 2013 14 afişări

Barack Obama a propus în discursul referitor la starea naţiunii pentru prima dată de când este preşedintele SUA majorarea salariului minim la nivel federal şi creşterea cheltuielilor cu infrastructura pentru a „reporni“ cea mai mare economie a lumii.

Barack Obama a propus în discursul referitor la starea naţiunii pentru prima dată de când este preşedintele SUA majorarea salariului minim la nivel federal şi creşterea cheltuielilor cu infrastructura pentru a "reporni" cea mai mare economie a lumii. Obama şi-a făcut de asemenea prioritare lupta contra schimbării climei şi controlul armelor, scrie Financial Times. "Este obligaţia generaţiei noastre să repornim adevăratul motor de creştere al economiei americane - o clasă de mijloc înfloritoare. Chiar şi după ce am acordat scutiri fiscale, o familie care are doi copii şi care câştigă salariul minim se află încă sub pragul sărăciei, iar acest lucru nu este normal", a afirmat Obama în cadrul primului său discurs despre Starea Naţiunii după câştigarea unui nou mandat. El a propus ca salariul minim la nivel federal să crească de la 7,25 dolari pe oră la 9 dolari pe oră, aceasta fiind o măsură care va ajuta la sti­mularea economiei. Ultima majorare a salariului minim a fost în 2009, însă creşterea s-a datorat unei legi semnate în 2007 de preşedintele de la acea vreme, George W. Bush.

Toate stirile sunt pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
Obama,
majorare,
salariu minim,
economia
/actualitate/obama-cere-pentru-prima-oara-majorarea-salariului-minim-pentru-a-reporni-economia-10561233
10561233
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.