Obama ar putea sprijini Franţa şi Italia privind soluţionarea crizei, în opoziţie cu Germania

Postat la 12 noiembrie 2012 16 afişări

Preşedintele SUA, Barack Obama, ar putea "renunţa la mănuşi" în relaţia cu Europa după ce a câştigat un nou mandat şi să solicite un sprijin puternic pentru ţările cu probleme, care să ducă la rezolvarea mai rapidă a crizei din UE, alăturându-se astfel Franţei şi Italiei în disputa cu Germania.

Victoria lui Obama în alegerile din SUA va avea trei efecte pentru zona euro, niciunul dintre acestea bun, scrie bancherul David Marsh într-un comentariu pentru portalul MarketWatch. În primul rând, după luni în care Obama şi echipa sa au transmis clar că vor ca Grecia să rămână în zona euro, pentru ca alegerile din SUA să nu fie afectate de acutizarea crizei financiare, preşedintele american are acum mai multă libertate să vorbească despre problemele Europei. "Dacă Obama decide să renunţe la mănuşi în relaţia cu Bătrânul Continent, s-ar putea ajunge la schimburi dure, mai ales cu Berlinul", scrie Marsh.

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
obama,
franta,
italia,
solutionare,
criza
/actualitate/obama-ar-putea-sprijini-franta-si-italia-privind-solutionarea-crizei-in-opozitie-cu-germania-10301211
10301211
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.