Oamenii de afaceri susţin supraimpozitarea producătorilor de gaze şi electricitate

Postat la 16 august 2012 13 afişări

Reprezentanţii oamenilor de afaceri din România susţin măsura guvernului de a impozita profiturile excepţionale obţinute de companiile din sectorul energetic şi propun ca banii încasaţi să intre într-un fond strategic de dezvoltare care să finanţeze proiecte de creştere a eficienţei energetice.

"Această propunere este una dintre măsurile propuse constant de AOAR în ultimii ani, când urmare a evidenţei că prin transferarea unui monopol de stat către un monopol privat companiile din sectorul energetic au realizat profituri generate de creşteri de preţuri fără realizarea niciunei îmbunătăţiri aduse furnizării în domeniul combustibililor sau al energiei. Măsura a fost aplicată şi în alte ţări membre ale UE cum sunt Ungaria sau Marea Britanie", se arată într-un comunicat al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Asociaţia propune ca veniturile rezultate din această taxare să constituie surse la un Fond Strategic de Dezvoltare prin care să fie stimulate proiectele de creştere a eficienţei energetice.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
producători,
gaze,
electricitate
/actualitate/oamenii-de-afaceri-sustin-supraimpozitarea-producatorilor-de-gaze-si-electricitate-9952753
9952753
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.