O strategie a descreşterii este inacceptabilă

Postat la 06 decembrie 2012 12 afişări

Într-un nou raport, lansat la Bruxelles în dimineaţa zilei de 5 decembrie 2012, Clubul de la Roma trage semnalul de alarmă. Planeta e în pericol, avertizează autorii raportului, Anders Wijkman, copreşedinte al Clubului de la Roma, şi Johan Rockström, profesor la Universitatea din Stockholm.

Raportul, intitulat "Falimentarea naturii", este menit să contribuie la stimularea dezbaterilor privind reconsiderarea mo­dului de utilizare a resurselor într-un moment în care riscuri majore ameninţă bunăstarea şi prosperitatea. Ar fi catastrofal să fie lăsată întâmplarea să ne decidă viitorul. Dacă însă "provocările din prezent nu pot fi depăşite prin simpla ajustare a sistemului economic actual", cum poate fi rezolvată problema? În niciun caz dând curs opţiunilor de descreştere economică. Şi nici prin susţinerea unei creşteri econo­mice ecologice. Soluţia, conchid autorii raportului, nu poate fi decât reconsiderarea din temelii a modelelor financiare, fiscale şi economice, în vederea consolidării rezistenţei planetei.

Mai multe pe zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-strategie-a-descresterii-este-inacceptabila-10374345
10374345
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.