O pictură cu Romeo şi Julieta, cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie

Postat la 13 februarie 2012 291 afişări

O pictură care îi prezintă pe Romeo şi Julieta, realizată în 1884 de artistul Bernard Frank Dicksee, a fost votată cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie.

Deşi se spune că romantismul este mort în epoca modernă, iată că acest sondaj realizat cu prilejul Valentine's Day (14 februarie) arată că inimile oamenilor tânjesc încă după el, potrivit dailymail.co.uk. Tabloul care prezintă un sărut furat între cele mai cunoscute personaje romantice din toate timpurile a fost votat ca fiind cea mai romantică operă de artă din Marea Britanie, în urma unui sondaj realizat de Art Fund pentru a marca Valentine's Day. Experţii susţin că acest tablou cu Romeo şi Julieta, realizat în ulei de artistul englez Frank Bernard Dicksee în 1884, continuă să fie popular deoarece toţi oamenii tânjesc după "pasiune şi fidelitate".

Mai multe pe mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
arta,
marea britanie,
pictura,
Romeo şi Julieta
/actualitate/o-pictura-cu-romeo-si-julieta-cea-mai-romantica-opera-de-arta-din-marea-britanie-9229338
9229338
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.