O nouă tulpină SARS-COV-2, ce poate reduce eficienţa vaccinurilor, descoperită în România

Postat la 05 aprilie 2021 266 afişări

O nouă tulpină SARS-COV-2, ce poate reduce eficienţa vaccinurilor, descoperită în România

Noua tulpină SARS-CoV-2, ce prezintă şi mutaţia E484K, a fost depistată în România, pe baza secvenţierilor efectuate la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava.

„Noua variantă de coronavirus, prezentând atât caracteristicile tulpinii britanice (B1.1.7), cât şi mutaţia E484K, ce poate reduce eficienţa vaccinurilor împotriva virusului, a fost identificată şi în România, pe baza secvenţierilor efectuate la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, de la un pacient fără un istoric recent în Marea Britanie”, anunţă Ministerul Sănătăţii.

Potrivit sursei citate, la cele trei variante îngrijorătoare cunoscute ca provenind din Marea Britanie (linia B.1.1.7, nume VOC202012/01), din Africa de Sud (linia B.1.351, cu numele 501Y.V2 15) şi din Brazilia (linia P.1, nume P.1), Institutul de Sănătate Publică din Anglia a adăugat, în luna februarie, o nouă variantă a virusului (linia B.1.1.7 + E484K, nume VOC202102/02).

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
eficienta,
reducere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.