O nouă ţară a depăşit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Rata de deces este cea mai mare din regiune

Postat la 14 august 2020 165 afişări

O nouă ţară a depăşit pragul de 500.000 de cazuri de coronavirus. Rata de deces este cea mai mare din regiune

Peru a depăşit jumătate de milion de cazuri de coronavirus şi are cea mai mare rată de fatalitate din America Latină, potrivit datelor publicate de Ministerului Sănătăţii.

Peru are 507.996 de cazuri confirmate şi 25.648 de decese, a declarat ministrul adjunct pentru Sănătate, Luis Suarez, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ţara are cea mai mare rată de deces a persoanelor infectate din America Latină, 78,6 la 100.000 de persoane, arată un raport al Reuters. Astfel Peru depăşeşte vecinii regionali care au fost puternic loviţi de pandemie: Chile şi Brazilia.

Preşedintele Martin Vizcarra, vorbind joi, în cadrul unui eveniment public, pentru a aduce un omagiu celor 120 de medici care au murit din cauza COVID-19, a învinovăţit pentru recenta creştere a cazurilor: evenimente sociale şi sportive şi atitudine relaxată a publicului, relatează Reuters.

„Există prea multă încredere din partea populaţiei”, a spus Vizcarra.

„Trebuie să învăţăm din istorie, să corectăm greşelile şi trebuie să fim uniţi în ciuda discrepanţelor”, a adăugat el.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
cazuri,
crestere,
rata,
deces

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.