O nouă reţea medicală pe piaţa locală, lansează primele două clinici din Bucureşt

Autor: Andra Stroe Postat la 23 noiembrie 2020 179 afişări

O nouă reţea medicală pe piaţa locală, lansează primele două clinici din Bucureşt

Medima Health, reţeaua românească de centre de imagistică şi radiologie prin scanare RMN/CT, diagnostic oncologic şi teleradiologie, lansează primele două clinici din Bucureşti. Localizate în Calea Giuleşti şi Şoseaua Virtuţii, centrele sunt dotate cu echipamente medicale RMN/CT de ultimă generaţie şi aplicaţii specializate pentru investigarea avansată a afecţiunilor din sferele cardiovasculară, oncologică, urologică şi neurologică, spun reprezentanţii businessului într-un comunicat. Investiţia totală în cele 2 centre este de 3 milioane de euro.

În plus, pentru prima jumătate a anului 2021, compania are un buget de investiţii de 10 milioane de euro direcţionaţi către extinderea la nivel naţional prin deschiderea a patru noi clinici de imagistică şi radiologie în Alba Iulia, Călăraşi, Sibiu şi Târgu Mureş. Toate centrele vor fi dotate cu echipamente CT/RMN. De asemenea, clinicile din Sibiu şi Târgu Mureş vor beneficia de echipamente RMN 3 Tesla şi analize de tip PET/CT, care permit medicilor oncologi diagnosticarea precoce a tumorilor canceroase, localizarea, stadializarea şi, în baza acestor informaţii, stabilirea celor mai eficiente metode de tratament. 

„Viziunea noastră este să avem un rol important în prevenţia şi diagnosticarea precoce a afecţiunilor complexe şi să putem oferi servicii performante de imagistică unui număr cât mai mare de pacienţi”, spune Vlad Ardeleanu, CEO Medima Health.

Potrivit reprezentanţilor businessului, echipamentele folosite în cadrul centrelor Medima permit o scanare de înaltă performanţă a oricărei regiuni anatomice a corpului, cu doze reduse de iradiere (în cazul CT), în vederea obţinerii unui diagnostic de precizie. 

„Centrele Medima dispun de aplicaţii speciale prin care pacienţii pot beneficia de unele dintre cele mai avansate investigaţii în imagistica modernă, precum RMN cardiac, RMN de prostată multiparametric, spectroscopie, tractografie şi perfuzie cerebrală. Aceste examinări sunt extrem de utile în diagnosticarea şi evaluarea afecţiunilor cardiovasculare (miocardită, infarct miocardic, insuficienţă cardiacă, tumori etc.), urologice (cancerul de prostată) sau neurologice (accident vascular cerebral, traume, tumori, scleroză, malformaţii cerebrale etc.)”, a declarat Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, Director Executiv Medical al Medima.

Echipa Medima este formată din 9 medici, iar funcţia de director medical a fost preluată de Prof. Univ. Dr. Gheorghe Iana, preşedintele Societăţii de Neuroradiologie şi Radiologie Intervenţională.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
retea,
piata,
medici

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.