O nouă instanţă anulează starea de alertă decisă în decembrie, chiar în ziua în care se aprobă o nouă prelungire. Explicaţiile lui Raed Arafat

Postat la 05 ianuarie 2022 59 afişări

 O nouă instanţă anulează starea de alertă decisă în decembrie, chiar în ziua în care se aprobă o nouă prelungire. Explicaţiile lui Raed Arafat

Trei avocaţi au obţinut la Curtea de Apel Cluj anularea ultimei hotărâri a Guvernului prin care s-a prelungit starea de alertă, pe teritoriul României, în decembrie, inclusiv în prezent. Decizia nu este definitivă şi nu este unică, tocmai de aceea Raed Arafat a fost întrebat de ce Executivul adoptă lună de lună această măsură.

Curtea de Apel Cluj a decis anularea Hotărârii Guvernului din 8 decembrie privind prelungirea stării de alertă, decizie luat miercuri, când Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat Hotărârea numărul 1 privind propunerea prelungirii stării de alertă şi a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobată de Executiv.

Ce au solicitat avocaţii

Sesizarea celor trei avocaţi – Ovidiu Gabriel Marin, Kapcza Mikolt Krisztina şi Silviu Itu – împotriva Guvernului şi a Ministerului Afacerilor Interne a fost înregistrată în 10 decembrie, amânată la două termene şi judecată miercuri. Ei au solicitat judecătorilor „anulare act administrativ cu caracter normativ HG 1242/08.12.2021 şi cerere suspendare transformat din ordonanţă preşedinţială”.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alerta,
anulare,
aprobare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.