O nouă formă de transport: "Hyperloop", un concept revoluţionar care promite efectuarea de călătorii aproape supersonice

Postat la 13 august 2013 34 afişări

Întreprinzătorul vizionar american Elon Musk, de origine sud-africană, a prezentat luni "Hyperloop", un concept revoluţionar care permite realizarea de călătorii la o viteză aproape supersonică, în condiţii de siguranţă şi la preţuri modice.

O nouă formă de transport: "Hyperloop", un concept revoluţionar care promite efectuarea de călătorii aproape supersonice

 Miliardarul Elon Musk, fondator al constructorului de maşini electrice Tesla Motors şi al companiei private de explorare spaţială SpaceX, a publicat un document de 57 de pagini despre acest proiect, care, dacă va fi implementat, ar putea face legătura între Los Angeles şi San Francisco în doar 35 de minute.

"Hyperloop constă într-un tub cu presiune joasă de capsule, transportate cu viteze mici şi mari pe lungimea tubului", se afirmă în acel document.

"Capsulele sunt aşezate pe perne de aer presurizat", adaugă documentul.

După părerea lui Elon Musk, acest sistem de transport ar putea atinge o viteză de 1.220 kilometri pe oră şi va fi economic viabil pentru orice distanţă mai mică de 1.500 de kilometri.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/o-noua-forma-de-transport-hyperloop-un-concept-revolutionar-care-promite-efectuarea-de-calatorii-aproape-supersonice-11250241
11250241
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.